Mediation: de ruzie voorbij.

Fred Menkveld

Fred Menkveld studeerde Nederlands recht aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Aansluitend is hij sinds 1981 werkzaam als advocaat. Fred Menkveld heeft zich gespecialiseerd in het personen- en familierecht en is vFAS-mediator.

Bekijk wat een vFAS-advocaat voor u kan betekenen.
Fred Menkveld over zichzelf:

Bij een (vecht-)scheiding sta je één partij bij en zijn de belangen van je eigen cliënt(e) leidinggevend. Hoe de andere partij uit de strijd komt is niet van belang.

Bij mediation zit ik aan tafel met twee cliënten die ten minste willen proberen de voor hen beiden maximale oplossing te bereiken. Dus niet primair ruzie en de belangen van één partij, maar overleg met en door beide cliënten. Ook bij dit overleg komen soms heftige emoties los, maar is er wel altijd wederzijds respect.

In dit proces ben ik onpartijdig, het is mijn taak er voor te zorgen dat de belangen van jullie allebei op een goede manier aan de orde komen en gerespecteerd worden. Ik ben open en eerlijk naar jullie toe en met een gepaste dosis humor kan ik het proces begeleiden en zo nodig vlot trekken.

Al met al is de mediation een (in-)spannende reis voor allen, maar wanneer het doel bereikt wordt is het alle moeite meer dan waard.

Mijn credo: de ruzie voorbij.

CV

Rechtsgebied: personen- en familierecht

Advocaat sinds 1981

Opleidingen:

VU Amsterdam

Specialisatieopleiding van de vFAS, vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators

Lid van vFAS en de MfN